Monday, July 19, 2010

Minggu ke-28

jumaat-16July: "sok teman blik kg nak?,nak amik laptop ler.nk buat report susah la sbb xde laptop".ape?? ini makna nyer kena ikut dia blik tganu ker??ermm..aku pun jawab la ok jer.xkisah la tp dlm ati takut nyer nk g walaupun dh pernah jumpe mak dia ni.cpt3 aku kemas beg,mmg excited betul nk g sane.nk g main pantai sebenarnya bkn ape2 pun..lg satu nk jugak la tgk kg sane plak kn tp baru teringat yg aku xkemas lg umah..ape lg capai la vacuum and mop sekali umah tu.tibe2 tgn ni gatal je nk basuh toilet juga..ahhh sape lg nk basuh klu bkn aku kn.so mula kn la operasi mgemas umah.sbb aku pkir klu aku penat buat kje so mlm ni bleh tido lena.sejak menjak ni aku rase mcm xckup tido je..tiap2 kol 4 mesti aku terjaga dr tido pastu xleh nk tido semula plak tu.tp sangkaan aku xbetul jugak..pg sabtu tu aku masih bgun kol 4pg smpi la subuh..ermm..smlm jnji nk amik aku kol 9..pg tu aku sempat nk buat roti kaya je..jgn nk harap aku leh masak ns lemak k.penat je masak utk mkn b2 ni.klu nk lebih2 beli dkt kedai tepi jln depan surau jer,sek7 bandar bru bangi..sedap tau ns lemak dia..ehh,nk promosi utk mak cik tu plak.

dlm kol 9 la dia sampai..dia ngadu lapar la,mcm la aku xtau dia nk tau ape aku msk pg ni.jeng3...roti kaya!!! hukhukhuk..aku ckp aku mls,biar dia tau aku mls.nnt dia xharap la aku ni rajin..aku ni pemalas sgt2 nk buat bfast.lepas bfast kami pun mula kn lah "perjalan jauh xrasa kerna hati ke melonjak sama".eh?? mcm lagu raya plak..ati aku melonjak ketakutan ler tp aku kena redah sume halangan ini.aik,sume org kena lalu detik2 ni kn so klu org lain bleh nape aku plak xbleh.ishh..dia bwk durian dlm kete,kami ingat nk mkn la klu rehat dkt mana2 tp smpi sne xmkn2 pun sbb rase mcm kenyang je.akhir nya mkn dkt umah mak dia jugak.pening kepala aku bau durian.
aku rase dia tau aku ni takut je so dia pun bwk la slow.xsilap aku klu dia blik sorang paling lmbt 5jam dh smpi tp sbb aku bayangkan dari kol9 gerak n sampai sane kol 3.30pm hahhaha.smpi je tganu abis dok citer kisah sejarah dia klu lalu kwsan dia dok dulu..bus stop tempat dia lepak sambil ngurat2 awek pun dia tunjuk?? mmg berani mati tp aku xkisah pun tu citer lama kn.sejarah xmungkin berulang,alaaaaaa mcm lagu tomok yg suara dia tgh sengau tuh kihkihkih..tp skang dh ok..cayalah tomok!! ishh xyah puji lebih2 nnt tomok kembang plak..i'm sorry.
lebih kurang kol 3.30 kami sampai di rumah dia.tgk mcm xde org tp mmg tepat pun mmg umah xde org.mana ntah g mak dia ni? dh ckp mau blik tp jgn la g mana.rupa-rupanya g htr adik dia nk blik sekolah.ati ni bdebar je nk jumpe mak dia tp alhamdulilah ok jer sume..org pertama sekali aku jumpea adik dia.nasib baik lg muda dr aku klu, so xkekok la klu nk panggil akk pun.dia ni kelakar skit org nyer, aku pun sewel so bleh la masuk dgn adik dia tuh.tiba2 dgr bunyi kete mak dia..ohhhh tiba dh mase nyer nk jumpe mak dia.aku ok jer,sume org same.kena la pkir mak dia mak kite n baru la dia kan pkir anak n menantu sama jer.tp aku xleh ckp lebih sbb takut jugak kn.mula2 ok jer tp akhir nnt lain plak jd nyer.tu xkisah lah..klu nk jd menantu yg baik kena la hormat mak dia,mcm kite hormat mak kite.sedangkan mak sdiri kite kecik ati ini kn pula mak org kn.so aku harap aku bleh terima ape yg akan terjadi lps nie.
fuyoooooooooo...best giler la ptg tu sbb dia bwk aku g umah nenek dia.sgt la best sbb depan pantai.aku ni giler skit klu dok dkt pantai.biasa lah aku kn idup dlm kebun so bile g pantai mmg jd org giler tp aku cover la skit..tempat org kn nnt mak dia reject plak aku jd menantu dia hahaha..cari gemis??? aku ingat diorg cari tu sbb sje2 utk simpan tp rupa2 nyer bleh masak..gemis ni mcm kupang jugak tp size dia kecik jer..masak maggie pun diorg leh campur kn.fuhh..ni pengalaman baru aku kn, aku pun tlg la cari tp ingat senang ke nk dpt..sakit badan2 aku ni sbb kais guna kaki cari gemis tu.mcm g gym plak ptg tuh..
dh nak masuk mahgrib kami pun pulang ke rumah..lps mandi aku rase penat sgt maybe penat dlm kete td campur kn dgn penat cari gemis.pastu aku di ajak plak g pasar..rase mcm mls je nk bgun tp mak dia ckp g la teman dia..hahaha mak dia bg line plak utk kami g dating.dating pe dkt pasar kn??
ahad pagi- kol 4 pg aku dh terjaga,aku pusing sane sini aku xleh nk lelap kn mata lg so aku tido2 ayam jer..pejam mata sambil pkir pe nk buat pg sok? jd ke nk g kelantan nie? kol 6 aku dgr ada suara jerit, BANGUN!! sembahyang2,oh..rupanya mak dia jerit pd dia n kejut kn adik dia dkt blik sebelah aku tu..disebabkan aku ni xleh arini so aku xkuar la sbb nk bg diorg masuk bilik air..bila alarm aku berbunyi je aku terus bangun n capai tuala.terus aku masuk blik air n mandi la.pstu dia ckp cpt siap nk g jugak pg nie..ermm, ati ni mls jugak tp aku ikut jer la nnt aku kena blik sini naik bus plak kn.so siap2 kn brg gerak la g kelantan..
kol 3.30 smpi jugak aku dkt sne..kepala aku ni sakit plak,aghhhhhhh xtau ape pyakit nyer..xsmpi 1 jam kami dkt umah tu so kami pun gerak blik la.
penat giler lah, kol 11.30 bru smpi umah aku.lps turun dr kete n bjalan menuju kerumah aku rase mcm jln atas angin jer..mcm xpijak tanah.lambat2 jer aku buka pintu umah tu sbb penat sgt kn.bermulah pengembaraan aku setelah aku hanya tukar baju utk masuk tido jer..terlelap smpi ke subuh..

2 comments:

Mummy_Hana said...

kena la pkir mak dia mak kite n baru la dia kan pkir anak n menantu sama jer

i likeeeee..hehhee

cayalah su..pengembaraan baru bermula..wishing u the best..nampak pun cam best je..hahahhahahha :-)

r.a.z.u.r.a said...

hahaha..gemis pun dok tau nih...guano nih sue ???
anyway all the best in ur journey!! cepat2 nikoh deh banyak lagik story yang kite boleh share hehehe :p

Followers