Saturday, April 24, 2010

Resepi Bubur jagung

kali ni sy nk share pengalaman mbuat bubur dgn semua.semoga anda mencuba.

Bahan-bahan:-
1) 4biji tongkol jagung(hidangan utk 4org)
2) santan(sebijik kelapa)
3) 5sudu gula pasir
4) pandan
5)garam

cara2:-
1) rebus jagung dlm 7 @ 8 minute,xperlu lama sbb jagung cpt lembut.
2) masuk kn gula dan santan td.xlupa jugak daun pandan n garam seckup rasa k.bkn adabi secukup rasa tau...ingat tue
3)kacau beberapa minute sehingga la mendidih.
4)sedia utk dihidangkan seisi keluarga.

2 comments:

Mummy_Hana said...

bagus ni..
sedap bubur yang sue masak..

kalau guna jagung dlm tin tu, berapa tin kena guna kalau ikut resepi ni ye?

SuE @ yA yA said...

klu kuat mkn 1 tin ni utk 2org la..lg best klu cmpur jagung tin dgn jgung biasa nie..jagung tin tu penambah rasa jagung..beli la jagung biasa k..baru terasa

Followers