kali ni sy nk share pengalaman mbuat bubur dgn semua.semoga anda mencuba.
Bahan-bahan:-
1) 4biji tongkol jagung(hidangan utk 4org)
2) santan(sebijik kelapa)
3) 5sudu gula pasir
4) pandan
5)garam
cara2:-
1) rebus jagung dlm 7 @ 8 minute,xperlu lama sbb jagung cpt lembut.
2) masuk kn gula dan santan td.xlupa jugak daun pandan n garam seckup rasa k.bkn adabi secukup rasa tau...ingat tue
3)kacau beberapa minute sehingga la mendidih.
4)sedia utk dihidangkan seisi keluarga.
Iron mini.. Yeay!
11 years ago
2 comments:
bagus ni..
sedap bubur yang sue masak..
kalau guna jagung dlm tin tu, berapa tin kena guna kalau ikut resepi ni ye?
klu kuat mkn 1 tin ni utk 2org la..lg best klu cmpur jagung tin dgn jgung biasa nie..jagung tin tu penambah rasa jagung..beli la jagung biasa k..baru terasa
Post a Comment