Saturday, April 24, 2010

bfikiran positif

sllu fikir positif dgn ape yg ada sekarang..lg2 pasal kje.kena bsyukur dgn apa yg ada sbb ramai diluar sne tue msih mcri2 kje..last2 smbg belajar jer smpi tua..rasanya aku belum sedia nk tukar dr tmpt kje sekarang kot.sebelum ni apply je,sbb sume org sibuk cri keje lain so aku pun nyibuk jugak la.tp bila dpt call utk interview aku mls nk g,dua ari bturut2 aku dpt offer dan sbb aku tolak antaranya:-

- xsemestinya kje baru tu lg best dr skang,walaupun offer lg tggi
-belum ada kepentingan nk tukar kje pun
-nie mcm mne nk angkut katil n almari aku ni?? leceh ar pindah2,lain la aku pindah umah laki aku nnt huahuahua...
-pengalaman dr mber2 yg dh resign,rugi betul bhenti aritu..nk msuk blik tp malu
-belum bosan lg,tggu aku bosan bru la cri kje lain
-aku ada bos yg enchem hikhikhik..
-parking xyah byr,siap ada guard nepal lg
-mkn tgh ari dgn mgeluarkan RM1.50 shj
-xyah g kje lawa2 sbb ada vest..kira budget la kje sini
-kasut pun xcpt rosak sbb smpi ofis kena tukar kasut yg mereka beri tue..mcm zaman skolah tau..puteh je sume tp ada gak yg itam tp tu sume sbb xbasuh hihi


so ape yg penting??? kerjasama..

bila rase tension dgn kje cpt2 cool kn..klu xleh selesai kn dgn diri sendiri sila la berjumpe dgn kwn2 disekeliling or teman baik ker..xpun tulis dlm blog ni.klu xok jugak sound je bos tu xpun pd org yg kte skit ati tue td..puas ati dan hilang rase berat dikepala.ini cara2 utk tidak menjadi giler meroyan.

4 comments:

eDyth said...

u go girl!! ;p

rindu lak pulak nk gossip2 ngan ko sue yaya!

SuE @ yA yA said...

iyer la nyah..i miss u

Mummy_Hana said...

akak pulak - takut g interview

SuE @ yA yA said...

same la sy...takt nk g interview smpi xnk apply keje lain.kite buka biznes sendiri la yerk

Followers