Monday, August 9, 2010

Iron Tesco

xde la menarik mana pun citer aku kali ni.xyah bce pun xpe rasenya.tp klu nk tau selasa lepas aku ada beli iron dkt tesco pastu balik2 tengok iron tu pecah.
aduihhh..bosan aku tgk iron tuh,geram jugak sbb td masa beli xperasan.pastu aku sje nk ngada2 ngadu la dkt dia tp dia xmbantu langsung plak.alaaa..nnt kite beli yg baru erk.nie bukan sbb beli bru or x tp mcm xpuas ati ler sbb diorg jual brg yg xelok dkt kite.ellloo..aku beli iron tu mahal k.tp aku sabar jer lah,sbb dia ckp nnt kite g try tukar erk,nasib baik dia xjd g tioman..horeyyy leh teman aku g tesco ujung mggu nnt.
sabtu lps aku dgn dia pun g la tesco n bila tny org tu ckp xleh tukar kena g kedai diorg..ermmg kepong??? mls la,baik aku beli baru tp bukan pkai duit aku.aku nk dia plak yg bayar.hihi..tp aritu pun aku byr 25hinggit jer..aku pakai voucher yg company aku bg dulu.Lps ni aku xmau beli ape2 brg electrik dkt sne lg..ape lg alang2 aku dh smpi sne n dh sakit ati xleh tukar iron tu so aku pun abis kn la balance voucher tuh.sume aku amekk tp lum ckup2 lg,last2 aku beli stok sabun basuh byk2..hihi ni idea dia,maybe dia nk perli aku kot.aku ni kuat pkai sabun basuh.beli mcm org dh ada family.aku ni jenis beli sabun 3kg.aku beli 2bungkus kali ni.sebulan sekali je beli sabun..xyah susah2.kali ni dia ckp beli dua.so skang aku kaya dgn sabun basuh.dia pesan klu lapar jgn plak mkn sabun tuh hihihi..nk aje aku bg sabun tuh dlm mulut dia.

lepas penat memilih brg,akhirnya ckup juga brg kami tuh. aku xtau nk beli ape sbb ari tu bru je shopping brg.byk stok lg dkt umah kn.so kami beli stok utk pose nnt.nk beli lauk xleh sbb nk g nilai plak lps tuh.
lps shopping brg, tibe2 abg aku call.dia tny mai kedai x? aku tau arini ada kenduri dkt kedai dia."aku g tp jap g kami gerak la".aku dh berangan mau mkn mcm2 ni.tp smpi je sne sume benda xde lg..cisss aku kena tlg rupanya.so kena la buat keje dkt dapur,abis peluh.mcm bucuk jer badan aku ni...tp xpe lah,bucuk2 pun aku wat xtau jer.
ingat sejam dua je dkt sne tp xjugak, kol 4 bru kami berangkat pulang tu pun lps mak n ayah aku balik.aku packing dulu mknan hahahhaha..jimat skit mkn mlm arini..
sbb pg td plan nk g PD so kami pun g lah ptg tuh..ermm aku dh lama x g tau, xlah jauh sgt tp jem la so lmbt la kami smpi.ha!!! ni ke PD?dh xsme mcm dulu.dlu PD best tau,skang??? emmm nasib baik kami ni niat nk jln2 jer.dok 10minute ajak aku balik?? sbb kn suasana nyer xbest aku pun ok kn jer..rugi je mai jauh2 kn,tp dok 10minute jer..

bg melambat2 kn masa aku ajak tgk kuda."kuda ku lari gagah berani"..tp bila dok lama2 dgn kuda tu aku rse badan aku dh mcm kuda.bucuk lerr..so kami pun lari la.sbb dh xtau nk buat ape lg kami pun berangkat pulang.tp sebelum tuh kami singgah sebentar di kedai tepi jln.tgk ramai org jer mesti sedap kn?? ape lg tekan break cpt n kite turun..haha aku rase arini xtivity kami ialah mkn jer..setiap masa mkn.ada je benda yg aku nk kunyah.
bila dh mahgrib kami pun singgah la perhentian..fuhh sgt la penat.aku rase mcm nk tido jer,sementara dia g solat aku pun mbuta jer la..dgn mata yg dh ngatok ni kami terus je blik umah..xlarat nk g minum or mkn lg.disebabkan dh byk shopping brg td kn ni mase nk angkat!!hahaha..amik ko ngangkut brg2 yg berat tuh.td ckp beli jer kn tp sian jugak dkt dia..
lps ni xmau tamak lg la beli brg..beli skit2 je sbb aku dok apartment.lebih2 lg kete xleh bwk masuk.sbb dh kepenatan mlm tuh lps mandi je aku terus tlelap di depan tV.zzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ....

2 comments:

Mummy_Hana said...

banyak sungguh activity dia di hujung minggu ni sejak menjadi tunangan org ni..hehehe
besh besh :-)

shima said...

shima penah gak beli mixer kat tesco..sampai umah tgk bowl tu pecah..esok kena pulangkan balik..dpt bowl baru tu je.dia ganti. tu pun amik yg ada kat rak punya..sbb stok pun dh abis

Followers